Vārītu zivju marinādes

Vārītu zivju marinādes Foto: Vārītu zivju marinādes

Sastāvdaļas

  • zivis
  • etiķis
  • sāls
  • garšvielas
  • lauru lapas
  • burkāni

Pagatavošana

  1. Vārītu zivju marinādes gatavo no svaigām siļķēm, butēm, skumbrijām, līdakām un citām zivīm.
  2. Tām notīra zvīņas, nogriež galvas un izņem iekšas.
  3. Tad zivis (sīkās veselas, bet lielās – apstrādātas) 1,5-3 stundas tur 10%
  4. sālījumā, pēc tam 10-12 minūtes vāra etiķa un sāls šķīdumā (4% etiķa un 6-8% sāls), atdzesē, iepilda burkās un pārlej ar garšvielu vai tomātu uzlējumu, bet dažreiz ar siltu želatīna šķīdumu.
  5. Zivīm virsū liek lauru lapas un burkānu gabaliņus.
  6. Burkas cieši nosien ar pergamenta papīru.
  7. Uzglabā ne ilgāk par 2-3 diennaktīm.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes