Sastāvdaļas
- 800 g govs tesmeņa
- 1 pētersīļa sakne
- 1 sīpols
- 1 šķēlīte selerijas saknes
- 1 burkāns
- 10 pipara graudiņu
- 2 lauru lapas
- sāls pēc garšas
Pagatavošana
- Notīrītu, noskalotu govs tesmeni 4 - 5 stundas mērcē auksta ūdenī.
- Pēc tam liek karstā ūdenī un vāra uz lēnas uguns.
- Vārīšanas beigās pievieno sasmalcinātas garšsaknes, lauru lapas, piparus, sāli un vāra, līdz tesmenis mīksts.
- Izvairītu govs tesmeni sagriež mazos gabaliņos, pārlej ar tomātu, sīpolu vai gurķu mērci, ļauj 15 - 20 minūtes vārīties.
- Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem un skābētiem gurķiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!