Sastāvdaļas
- 500 g vārītas liellopu gaļas
- 100 g žāvēta speķa
- 5 ķilavu daiviņas
- 2 ēdamkarotes skābā krējuma
- 2 olas
- 2 ēdamkarotes sasmalcinātu pētersīļu zaļumu
- 1 sīpols
- 1 ēdamkarote sviesta
- sāls
- pipari
- rīvmaize
- tauki
Pagatavošana
- Gaļu trīs reizes samaļ.
- Pēdējo reizi maļ kopā ar ķilavu filejām un sviestā apceptu, sasmalcinātu sīpolu.
- Gaļas masai pievieno krējumu, zaļumus, olu dzeltenumus, sāli piparus.
- No gaļas masas izveido mazus veltnīšus, apviļā pussakultos olu baltumos un rīvmaizē, cep sakarsētos taukos brūnus.
- Pasniedz ar tomātu mērci un salātiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!