Sastāvdaļas
- 400 g liellopu gaļas
- 300 g liesas cūkgaļas
- 75 g baltmaizes
- 2 olas
- 1 sīpols
- 1 tējkarote ķimeņu
- paprika
- 1 tējkarote sviesta
- ūdens pēc vajadzības
Mērcei:
- 100 g sviesta
- 1 ēdamkarote kviešu miltu
- 1/2 glāzes saldā krējuma
- pētersīļa zaļumi
Pagatavošana
- Gaļu divas reizes samaļ gaļas mašīnā.
- Otro reizi maļ kopā ar izmērcētu,nospiestu baltmaizi un sviestā sakarsētu, sasmalcinātu sīpolu.
- Pievieno olas, sāli, 1/2 glāzes ūdens.
- Izveido apaļas bumbiņas, liek verdošā ūdenī (ūdenim pieber sāli), vāra 7 minūtes (ūdeni ņem tik daudz, lai bumbiņas būtu tikko apņemtas).
- Gatavas bumbiņās liek sagatavotajā mērcē, vēlreiz uzvāra, pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem, pasniedz ar vārītiem kartupeļiem un dārzeņu salātiem.
- Mērcei sviestu izkausē, pieber miltus, pielej saldo krējumu un pēc vajadzības šķidrumu, kurā bumbiņas vārījās.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!