Vārītas gaļas bumbiņas

Vārītas gaļas bumbiņas Foto: Vārītas gaļas bumbiņas

Sastāvdaļas

  • 400 g liellopu gaļas
  • 300 g liesas cūkgaļas
  • 75 g baltmaizes
  • 2 olas
  • 1 sīpols
  • 1 tējkarote ķimeņu
  • paprika
  • 1 tējkarote sviesta
  • ūdens pēc vajadzības

Mērcei:

  • 100 g sviesta
  • 1 ēdamkarote kviešu miltu
  • 1/2 glāzes saldā krējuma
  • pētersīļa zaļumi

Pagatavošana

  1. Gaļu divas reizes samaļ gaļas mašīnā.
  2. Otro reizi maļ kopā ar izmērcētu,nospiestu baltmaizi un sviestā sakarsētu, sasmalcinātu sīpolu.
  3. Pievieno olas, sāli, 1/2 glāzes ūdens.
  4. Izveido apaļas bumbiņas, liek verdošā ūdenī (ūdenim pieber sāli), vāra 7 minūtes (ūdeni ņem tik daudz, lai bumbiņas būtu tikko apņemtas).
  5. Gatavas bumbiņās liek sagatavotajā mērcē, vēlreiz uzvāra, pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem, pasniedz ar vārītiem kartupeļiem un dārzeņu salātiem.
  6. Mērcei sviestu izkausē, pieber miltus, pielej saldo krējumu un pēc vajadzības šķidrumu, kurā bumbiņas vārījās.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes