Vārītais siers

Vārītais siers Foto: Vārītais siers

Sastāvdaļas

  • 1 kg biezpiena
  • 75 g sviesta
  • 200 g saldā krējuma
  • 1 ola
  • sāls
  • ķimenes

Pagatavošana

  1. Biezpienu patur apsegtu 3 - 4 dienas siltā vietā, lai appelē, jo pelējums vārītam sieram piedod īpatnēju garšu.
  2. Tad izmaļ gaļas mašīnā, pievieno krējumu, sāli, ķimenes un samīca.
  3. Liek katliņā izkausētā sviestā un maisot karsē, līdz masa vienmērīga, spīdīga.
  4. Pievieno sakultu olu, izmaisa un vēlreiz uzkarsē.
  5. Gatavu masu lej ar aukstu ūdeni izskalotā vai ar sviestu izziestā traukā un novieto vēsā telpā, lai atdziest.
  6. Sagrieztu šķēlēs izlieto uz sviestmaizēm.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes