Vārītais ķiršu krēms tortēm un kūkām

Vārītais ķiršu krēms tortēm un kūkām Foto: Vārītais ķiršu krēms tortēm un kūkām

Sastāvdaļas

  • 100 g saldkrējuma sviesta
  • 200 ml ķiršu sulas
  • 6 olas
  • 100 ml citronu sulas (svaigi spiestas)
  • 200 g cukura

Pagatavošana

  1. Ar elektrisko putotāju sakuļ olas viendabīgā masā.
  2. Sviestu izkausē un tad atdzesē.
  3. Sajauc ķiršu un citronu sulu, pievieno olas un izkausēto sviestu.
  4. Tad pievieno cukuru un rūpīgi samaisa (ja vēlaties, varat pievienot arī nedaudz kanēļa vai vaniļas cukura).
  5. Masu ieliek ūdens peldē un nelielā temperatūrā karsē līdz izveidojas, krēmveidīga, bieza konsistence. Nedrīkst uzvārīt!
  6. Krēmu atdzesē uz izmanto tortu, kūku vai konditorejas izstrādājumu pildīšanai.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes