Vārītā krēma torte

Vārītā krēma torte Foto: Vārītā krēma torte

Sastāvdaļas

Biskvītam:

  • 3,5 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 3,5 ēdamkarotes miltu
  • 7 olu baltumi
  • 2 olu dzeltenumi
  • 1 glāze cukura
  • 1/2 tējkarotes sodas

Krēmam:

  • 5 olu dzeltenumi
  • 1 glāze cukura
  • 1 glāze piena
  • vanilīns pēc garšas
  • 2 ēdamkarotes kartupeļu cietes
  • 200 g sviesta

Glazūrai:

  • 100 g šokolādes
  • 50 g sviesta
  • 1/3 glāzes piena

Pagatavošana

  1. Olu baltumus sakuļ ar šķipsniņu sāls, stingrās putās.
  2. Pakāpeniski pievieno cukuru, pa vienam olu dzeltenumus.
  3. Citā bļodā samaisa miltus, kakao pulveri, sodu - pakāpeniski pievieno olu masai, samīca mīklu.
  4. Mīklu liek ietaukotā veidnē, cep 180 °C temperatūrā uzkarsētā krāsnī, 30 minūtes.
  5. Gatavu biskvītu pilnībā atdzesē.
  6. Gatavo krēmu - olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru, kamēr masa kļūst balta.
  7. Pievieno kartupeļu cieti, vanilīnu, pienu, samaisa.
  8. Maisījumu lej katlā, uz lēnas uguns, pastāvīgi maisot, vāra, kamēr krēms sabiezē.
  9. Tiklīdz krēms sabiezējis, katlu uzreiz noņem no uguns un atdzesē.
  10. Ja krēmā ir kunkuļi, tad to sakuļ ar mikseri.
  11. Atdzisušam krēmam pievieno gabaliņos sagrieztu sviestu un sakuļ ar mikseri viendabīgā masā.
  12. Biskvītam uzklāj krēmu un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
  13. Gatavo glazūru - karsta ūdens peldē izkausē gabaliņos salauztu šokolādi un pienu.
  14. Maisa, kamēr šokolāde izkūst, pievieno sviestu, sakuļ viendabīgā masā un atdzesē.
  15. Kad glazūra ir pilnībā atdzisusi, to pārlej tortei un torti liek ledusskapī uz 1 stundu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes