Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 3,5 ēdamkarotes kakao pulvera
- 3,5 ēdamkarotes miltu
- 7 olu baltumi
- 2 olu dzeltenumi
- 1 glāze cukura
- 1/2 tējkarotes sodas
Krēmam:
- 5 olu dzeltenumi
- 1 glāze cukura
- 1 glāze piena
- vanilīns pēc garšas
- 2 ēdamkarotes kartupeļu cietes
- 200 g sviesta
Glazūrai:
- 100 g šokolādes
- 50 g sviesta
- 1/3 glāzes piena
Pagatavošana
- Olu baltumus sakuļ ar šķipsniņu sāls, stingrās putās.
- Pakāpeniski pievieno cukuru, pa vienam olu dzeltenumus.
- Citā bļodā samaisa miltus, kakao pulveri, sodu - pakāpeniski pievieno olu masai, samīca mīklu.
- Mīklu liek ietaukotā veidnē, cep 180 °C temperatūrā uzkarsētā krāsnī, 30 minūtes.
- Gatavu biskvītu pilnībā atdzesē.
- Gatavo krēmu - olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru, kamēr masa kļūst balta.
- Pievieno kartupeļu cieti, vanilīnu, pienu, samaisa.
- Maisījumu lej katlā, uz lēnas uguns, pastāvīgi maisot, vāra, kamēr krēms sabiezē.
- Tiklīdz krēms sabiezējis, katlu uzreiz noņem no uguns un atdzesē.
- Ja krēmā ir kunkuļi, tad to sakuļ ar mikseri.
- Atdzisušam krēmam pievieno gabaliņos sagrieztu sviestu un sakuļ ar mikseri viendabīgā masā.
- Biskvītam uzklāj krēmu un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
- Gatavo glazūru - karsta ūdens peldē izkausē gabaliņos salauztu šokolādi un pienu.
- Maisa, kamēr šokolāde izkūst, pievieno sviestu, sakuļ viendabīgā masā un atdzesē.
- Kad glazūra ir pilnībā atdzisusi, to pārlej tortei un torti liek ledusskapī uz 1 stundu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!