Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 5 olas
- 1 glāze cukura
- 1 glāze miltu
- 1 tējkarote cepamā pulvera
Krēmam:
- 250 g skābā krējuma
- 1 ola
- 150 g cukura
- 2 ēdamkarotes miltu
- 150 g sviesta
Papildus:
- ogas (zemenes, kazenes, u.c)
Pagatavošana
- Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo skābo krējumu, olu un miltus.
- Pakāpeniski pievieno cukuru, rūpīgi samaisa un liek vārīties ūdens peldē līdz masa sabiezē, ik pa laikam apmaisot.
- Kad krēms sabiezē, novieto to atdzesēties.
- Sviestu un 1 ēdamkaroti cukura saputo un pakāpeniski, pa ēdamkarotei, pievieno atdzesēto krēmu.
- Tad visu saputo viendabīgā, gaisīgā masā.
- Biskvīts: Olu baltumus atdala no olu dzeltenumiem. Olu baltumus saputo, pakāpeniski pievienojot cukuru.
- Tad, pa vienam, pievieno olu dzeltenumus, pēc katras pievienošanas reizes saputojot.
- Atsevišķi sajauc miltus un cepamo pulveri, pievieno pārējai mīklai.
- Mīklu ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
- Liek cepties 180°C temperatūrā 20 - 25 minūtes.
- Kad biskvīts gatavs, atdzesē to un horizontāli sadala to 2 kārtās.
- Krēmu klāj starp biskvītiem un pār kūkas virsmu, dekorē ar svaigām ogām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!