Vārītā krēma kūka ar smilšu mīklu

Vārītā krēma kūka ar smilšu mīklu Foto: Vārītā krēma kūka ar smilšu mīklu

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 200 g miltu
  • 3 olas
  • 50 g margarīna
  • 200 g cukura
  • šķipsniņa sāls
  • 1 ēdamkarote cepamā pulvera

Krēmam:

  • 500 ml piena
  • 5 olu dzeltenumi
  • 30 g miltu
  • 30 g cietes
  • 100 g pūdercukura

Pagatavošana

  1. Ar elektrisko putotāju olas ar cukuru un sāli sakuļ, pievieno miltus, cepamo pulveri un margarīnu.
  2. Iegūto mīklu ieklāj iepriekš nedaudz ietaukotā kūkas formā tā, lai malas ir uz augšu un liek cepties 20 minūtes 180°C temperatūrā.
  3. Krēms: Olu dzeltenumus sakuļ ar pūdercukuru, pievieno miltus un rūpīgi samaisa.
  4. Kopā ar pienu, miltu maisījumu ieliek nelielā katliņā un vāra, līdz masa sabiezē.
  5. Iegūto krēmu pārklāj pār mīklu un kūku rotā ar jebkurām sev vēlamām ogām. Šajā gadījumā tās ir sarkanās jāņogas.
  6. Kūku liek vēl nedaudz apcepties 180°C temperatūrā 10 - 15 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes