Sastāvdaļas
Mīklai:
- 200 g miltu
- 3 olas
- 50 g margarīna
- 200 g cukura
- šķipsniņa sāls
- 1 ēdamkarote cepamā pulvera
Krēmam:
- 500 ml piena
- 5 olu dzeltenumi
- 30 g miltu
- 30 g cietes
- 100 g pūdercukura
Pagatavošana
- Ar elektrisko putotāju olas ar cukuru un sāli sakuļ, pievieno miltus, cepamo pulveri un margarīnu.
- Iegūto mīklu ieklāj iepriekš nedaudz ietaukotā kūkas formā tā, lai malas ir uz augšu un liek cepties 20 minūtes 180°C temperatūrā.
- Krēms: Olu dzeltenumus sakuļ ar pūdercukuru, pievieno miltus un rūpīgi samaisa.
- Kopā ar pienu, miltu maisījumu ieliek nelielā katliņā un vāra, līdz masa sabiezē.
- Iegūto krēmu pārklāj pār mīklu un kūku rotā ar jebkurām sev vēlamām ogām. Šajā gadījumā tās ir sarkanās jāņogas.
- Kūku liek vēl nedaudz apcepties 180°C temperatūrā 10 - 15 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!