Sastāvdaļas
Mīklai:
- 6 olas
- 1/2 tējkarote citronskābes
- 300 g cukura
- 1 tējkarote dzeramās sodas (dzēsta ābolu etiķī)
- 2 ēdamkarotes medus
- 350 g milti
- 3 ēdamkarotes kakao pulvera
Krēmam:
- 300 g saldkrējuma sviesta
- 1 bundža vārīta iebiezinātā piena
- vaniļas cukurs
Glazūrai:
- 120 g cukura
- 3 ēdamkarotes kakao pulvera
- 20 g saldkrējuma sviesta
- 6 ēdamkarotes piena
Pagatavošana
- Olu baltumus atdala no olu dzeltenumiem. Ar elektrisko putotāju saputo olu dzeltenumus un 100 g cukura, pievieno dzēsto sodu.
- Tad olu dzeltenumu masai pievieno medu un turpina putot.
- Atsevišķi saputo olu baltumus un citronskābi, pakāpeniski pievieno cukuru. Saputo stingrās putās.
- Tad olu dzeltenumu masu pievieno olu baltumu masai un visu saputo ar putotāja maksimālo ātrumu.
- Tad masai pievieno miltus un kakao pulveri, visu rūpīgi samaisa viendabīgā masā.
- Mīklu sadala 3 vienādās daļās, ieklāj katru savā kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
- Liek cepties 190°C temperatūrā 10 - 13 minūtes.
- Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo sviestu gaisīgā masā, tad pievieno vārītu iebiezināto pienu un vaniļas cukuru.
- Krēmu klāj starp biskvītiem un kūkas virsmu.
- Glazūra: Nelielā katliņā karsē pienu un cukuru, līdz cukurs pilnībā izkūst.
- Tad pievieno sviestu un kakao pulveri. Maisa visu viendabīgā masā.
- Glazūru pārklāj pār kūkas virsmu. Dekorē pēc pašu gaumes.
- Ievieto ledusskapī uz 2 - 4 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!