Vārīta bute sīpolu mērcē

Vārīta bute sīpolu mērcē Foto: Vārīta bute sīpolu mērcē

Sastāvdaļas

  • 500 g butes
  • 2,5 glāzes piena
  • 4 sīpoli
  • 1,5 ēdamkarotes sviesta
  • 1 ēdamkarote miltu
  • citrona sula pēc garšas
  • sāls, cukurs pēc garšas

Pagatavošana

  1. Sagatavo zivis, sagriež gabalos.
  2. Uzvāra pienu un tajā izvāra zivis.
  3. Bez taukiem izcep sīpolus.
  4. Gatavos karstos sīpolus izberž caur sietu.
  5. Sīpolu biezenim pieliek ar saceptiem miltiem saberztu sviestu, pielej mazliet verdoša ūdens un vāra, līdz maisījums kļūst biezs, pēc tam pēc garšas pielej citrona sulu, pieber sali un cukuru.
  6. Gatavās zivis saliek šķīvī un pārlej ar sīpola mērci.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes