Sastāvdaļas
- 300-400 g miltu
- 50 ml augu eļļas
- 500 g kartupeļu
- 2 sīpoli
- 50 ml olīveļļas
- 100-150 g burkānu
- zaļumi
- malti melnie pipari
- sāls
- 150-200 ml ūdens
Pagatavošana
- Miltus samaisa ar ūdeni, pievieno sāli, vēlreiz kārtīgi samaisa.
- Mīca mīklu tik ilgi, kamēr tā vairs nelīp pie rokām.
- Mīklas traukam uzliek vāku, atstāj uz 40 minūtēm.
- Kartupeļus nomizo, izvāra.
- Smalki sarīvē sīpolus un burkānus - cep tos olīveļļā, pāris minūšu.
- Vārītos kartupeļus samīca viendabīgā masā, pievieno mazliet augu eļļas.
- Pievieno mazliet cepto burkānu un sīpolu, sakapātus zaļumus, piparus, sāli.
- Mīklu izrullē 2-3 mm biezumā, izspiež aplīšus.
- Vidū liek kartupeļu pildījumu, maliņas aiztaisa.
- Gatavus vareņņikus vāra verdošā, mazliet sālītā ūdenī.
- Pēc uzvārīšanās, turpina vārīt 5 minūtes, tad izņem no katla, pievieno mazliet eļļas, rotā ar lokiem, sīpoliem, burkāniem.
- Pasniedz mazliet atdzesētus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!