Vareņņiki ar kartupeļiem

Vareņņiki ar kartupeļiem Foto: Vareņņiki ar kartupeļiem

Sastāvdaļas

  • 300-400 g miltu 
  • 50 ml augu eļļas
  • 500 g kartupeļu
  • 2 sīpoli
  • 50 ml olīveļļas
  • 100-150 g burkānu
  • zaļumi
  • malti melnie pipari
  • sāls
  • 150-200 ml ūdens

Pagatavošana

  1. Miltus samaisa ar ūdeni, pievieno sāli, vēlreiz kārtīgi samaisa.
  2. Mīca mīklu tik ilgi, kamēr tā vairs nelīp pie rokām.
  3. Mīklas traukam uzliek vāku, atstāj uz 40 minūtēm.
  4. Kartupeļus nomizo, izvāra.
  5. Smalki sarīvē sīpolus un burkānus - cep tos olīveļļā, pāris minūšu.
  6. Vārītos kartupeļus samīca viendabīgā masā, pievieno mazliet augu eļļas.
  7. Pievieno mazliet cepto burkānu un sīpolu, sakapātus zaļumus, piparus, sāli.
  8. Mīklu izrullē 2-3 mm biezumā, izspiež aplīšus.
  9. Vidū liek kartupeļu pildījumu, maliņas aiztaisa.
  10. Gatavus vareņņikus vāra verdošā, mazliet sālītā ūdenī.
  11. Pēc uzvārīšanās, turpina vārīt 5 minūtes, tad izņem no katla, pievieno mazliet eļļas, rotā ar lokiem, sīpoliem, burkāniem.
  12. Pasniedz mazliet atdzesētus.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes