Sastāvdaļas
- 2 olas
- 3-4 ēdamkarotes cukura
- šķipsniņa sāls
- vanilīns
- 1 glāze miltu
- 1/2 tējkarotes dzēstas sodas
- 3 ēdamkarotes skābā krējuma
- 1 ēdamkarote degvīna (var likt, var nelikt)
Pagatavošana
- Olas sakuļ ar cukuru, pievieno sāli, vanilīnu, dzēstu sodu, skābo krējumu, degvīnu, sakuļ.
- Pievieno miltus, samīca mīkstu mīklu, kas nelīp pie rokām.
- Mīklu izrullē aptuveni 1 cm biezumā, izspiež formiņas, cep sakarsētā pannā, verdošā augu eļļā.
- Pončiki vienā mirklī uzpūtīsies, izcepas zibenīgi.
- Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!