Sastāvdaļas
- 250 g 9% biezpiena
- 250 g saldā biezpiena masa
- 3 ēdamkarotes miltu
- 1 ola
- 10 g vaniļas cukura
- 20 g gaišo rozīņu
- 40 ml augu eļļas
Pagatavošana
- Biezpienu samaisa ar biezpiena masu un olu.
- Pievieno vaniļas cukuru, miltus - kārtīgi samaisa.
- Pievieno noskalotas un nosusinātas gaišās rozīnes.
- No masas ar ēdamkaroti,uz miltiem nokaisītas virsmas, veido plācenīšus, 1,5 cm biezumā.
- Sakarsētā pannā, augu eļļā, ar nelielu atstarpi vienu no otra liek plāceņus, lai būtu vieglāk tos apgriezt.
- Cep plāceņus, no abām pusēm, uz nelielas uguns, kamēr tie kļūst zeltaini-brūni.
- Pasniedz ar skābo krējumu, ievārījumu vai pārkaisītus ar pūdercukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!