Vaniļas cepumi

Vaniļas cepumi Foto: Vaniļas cepumi

Sastāvdaļas

  • 100 g mandeļu miltu
  • 100 g kviešu miltu
  • 80 g sviesta
  • 3 ēdamkarotes pūdercukura
  • vanilīns pēc garšas
  • 1 ola
  • 2 ēdamkarotes tumšā ruma

Pagatavošana

  1. Aukstu sviestu ierīvē kviešu miltos, masu saberž drumstalās.
  2. Pievieno pūdercukuru, vanilīnu - kārtīgi samaisa.
  3. Pievieno mandeļu miltus, samaisa.
  4. Mazliet sakuļ olu ar rumu.
  5. No miltu maisījuma izveido kaudzīti, vidū lej sakulto olu, ātri samīca mīklu.
  6. No mīklas izveido bumbiņu, ietin pārtikas plēvē, liek leduskapī uz 2 stundām.
  7. Krāsni uzkarsē 180°C temperatūrā.
  8. Darba virsmu nokaisa ar miltiem, ar rokām izrullē mīklu garā strēmelē, 5 cm platumā un 1-1,5 cm biezumā.
  9. Sagriež 1-1,5 cm biezos gabalos.
  10. Veido pīrādziņus pusmēneša formā, gali nedrīkst būt pārāk plāni, citādi tie sadegs. 
  11. Liek veidnē, kurā ieklāts cepamais papīrs, cep 10-15 minūtes, krāsns augšējā daļā.
  12. Gatavus cepumus atdzesē veidnē, tad liek traukā un pārkaisa ar pūdercukuru.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes