Sastāvdaļas
- 200 ml piena
- 2 ēdamkarotes cukura
- 1 ēdamkarote sausā rauga
- 1 tējkarote sāls
- 20 g sviesta
- 300 g miltu
- vaniļas cukurs pārkaisīšanai
- 1 ola pārziešanai
Pagatavošana
- Raugam pievieno 1 tējkaroti cukura, mazliet miltu, pielej mazliet silta piena.
- Atstāj uzrūgt 10-15 minūtes.
- Izsijātos miltos lej uzrūgušo masu, pievieno atlikušo cukuru, sāli, pienu - samīca mīklu.
- Beigās pievieno sviestu = kārtīgi samaisa.
- Mīklai jāsanāk mīkstai un plastiskai, nedrīkst lipt pie rokām.
- Atstāj uzrūgt siltā vietā uz 1 stundu.
- Uzrūgušu mīklu vēlreiz samīca.
- Mīklu sadala vienādās bumbiņās, veido bulciņas.
- Ar nazi iegriež 3 iegriezumus, atstāj uz 15 minūtēm malā.
- Bulciņas noziež ar sakultu olu, uzkaisa vaniļas cukuru.
- Cep 200°C temperatūrā, 20-25 minūtes.
- Gatavas bulciņas atdzesē uz restītēm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!