Vaniļas biskvīta torte šokolādes glazūrā

Vaniļas biskvīta torte šokolādes glazūrā Foto: Vaniļas biskvīta torte šokolādes glazūrā

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 1 glāze miltu
  • 1 glāze cukura
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 5 olas
  • vanilīns pēc garšas

Krēmam:

  • 1 ola
  • 1 glāze piena
  • 1/2 glāzes cukura
  • 2,5 ēdamkarotes miltu
  • 50 g sviesta

Glazūrai:

  • 50 g sviesta
  • 3 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 4 ēdamkarotes cukura
  • 4 ēdamkarotes skābā krējuma
  • vanilīns pēc garšas

Pagatavošana

  1. Gatavo biskvītu - olas sakuļ ar vanilīnu un cukuru.
  2. Pievieno miltus, cepamo pulveri un vēlreiz sakuļ.
  3. Veidni ietauko ar sviestu.
  4. Mīklu lej veidnē, liek 180°C temperatūrā sakarsētā krāsnī, cep 1 stundu.
  5. Gatavo krēmu - cukuru sakuļ ar olu, pievieno vanilīnu, pienu un miltus, visu sakuļ, liek katlā, uz mazas uguns.
  6. Krēmu maisot, karsē, kamēr tas sabiezē.
  7. Tiklīdz krēms sabiezē, noņem to no uguns, pievieno sviestu un vēlreiz sakuļ.
  8. Gatavu krēmu atdzesē.
  9. Gatavo glazūru - katlā liek gabaliņos sagrieztu sviestu, katlu liek uz mazas uguns un sviestu izkausē.
  10. Pievieno kakao pulveri, cukuru, skābo krējumu un vanilīnu, visu samaisa un vāra, kamēr cukurs izkūst.
  11. Glazūru vāra, pastāvīgi maisot, nedrīkst uzvārīt!
  12. Biskvītu sagriež 2 daļās, uz vienu biskvītu izklāj visu krēmu, izlīdzina.
  13. Virsū liek otru biskvītu, bagātīgi pārlej ar glazūru.
  14. Gatavu torti liek ledusskapī, uz 3-4 stundām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes