Sastāvdaļas
Mīklai:
- 1 glāze miltu
- 1 glāze cukura
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 5 olas
- vanilīns pēc garšas
Krēmam:
- 1 ola
- 1 glāze piena
- 1/2 glāzes cukura
- 2,5 ēdamkarotes miltu
- 50 g sviesta
Glazūrai:
- 50 g sviesta
- 3 ēdamkarotes kakao pulvera
- 4 ēdamkarotes cukura
- 4 ēdamkarotes skābā krējuma
- vanilīns pēc garšas
Pagatavošana
- Gatavo biskvītu - olas sakuļ ar vanilīnu un cukuru.
- Pievieno miltus, cepamo pulveri un vēlreiz sakuļ.
- Veidni ietauko ar sviestu.
- Mīklu lej veidnē, liek 180°C temperatūrā sakarsētā krāsnī, cep 1 stundu.
- Gatavo krēmu - cukuru sakuļ ar olu, pievieno vanilīnu, pienu un miltus, visu sakuļ, liek katlā, uz mazas uguns.
- Krēmu maisot, karsē, kamēr tas sabiezē.
- Tiklīdz krēms sabiezē, noņem to no uguns, pievieno sviestu un vēlreiz sakuļ.
- Gatavu krēmu atdzesē.
- Gatavo glazūru - katlā liek gabaliņos sagrieztu sviestu, katlu liek uz mazas uguns un sviestu izkausē.
- Pievieno kakao pulveri, cukuru, skābo krējumu un vanilīnu, visu samaisa un vāra, kamēr cukurs izkūst.
- Glazūru vāra, pastāvīgi maisot, nedrīkst uzvārīt!
- Biskvītu sagriež 2 daļās, uz vienu biskvītu izklāj visu krēmu, izlīdzina.
- Virsū liek otru biskvītu, bagātīgi pārlej ar glazūru.
- Gatavu torti liek ledusskapī, uz 3-4 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!