Sastāvdaļas
- 250 g miltu
- 2 tējkarotes cepama pulvera
- 2 tējkarotes kanēļa
- 1 tējkarote sodas
- 1 tējkarote malta ingvera
- 1 tējkarote malta muskatrieksta
- 1/4 tējkarotes krustnagliņas
- 1/8 tējkarotes sāls
- 180 g mīksta sviesta
- 300 g granulētā cukura
- 4 lielas olas
- 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
- 400 g sīki sarīvētu burkānu
- 100 g sakapātu valriekstu
- 50 g rozīņu
Glazūrai:
- 250 mīksta krējum-siera
- 350 g pūdercukura
- 4 ēdamkarotes sviesta
- 2 tējkarotes citrona sulas
- 1 ēdamkarote sīki sarīvētas citrona miziņas
- valriekstu pusītes
Pagatavošana
- Cepeškrāsni uzkarsē 180°C temperatūrai.
- Ietauko apaļu kūkas.
- Lielā traukā iesijā miltus, cepamo pulveri, kanēli, sodu, ingveru, muskatriekstu, krustnagliņas un sāli.
- Citā traukā ar mikseri lielā ātrumā krēmā sakuļ sviestu un cukuru.
- Iekuļ olas un vaniļu, iemaisa miltu maisījumu, burkānus, valriekstus un rozīnes.
- Mīklu lej sagatavotajā veidnē.
- Cep 45-55 minūtes, līdz mīkla vairs nelīp pie tajā iedurta koka iesmiņa.
- Izņem un atdzesē.
- Gatavo glazūru: sakuļ krējum-sieru, pūdercukuru, sviestu, citrona sulu un mizu.
- Pārziež kūkai un izrotā ar valriekstiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!