Sastāvdaļas
Mīklai:
- 1 ola
- 100 g cukura
- 300 g miltu
- 100 g sviesta
- 1/2 tējkarotes dzēstas sodas
Pildījumam:
- 100 g valriekstu
Krēmam:
- 400-500 g skābā krējuma 15% tauku
- 100-150 g cukura
- 50 g šokolādes
Pagatavošana
- Gatavo mīklu - sviestu sakuļ ar cukuru, kamēr masa kļūst balta.
- Pievieno olas, dzēstu sodu, samaisa.
- Pakāpeniski pievieno miltus, samīca mīklu.
- Mīklai jābūt mīkstai, elastīgai - liek to ledusskapī uz 30 minūtēm.
- Gatavo pildījumu - no mīklas atdala nelielu gabaliņu, vidū liek valriekstu, izveido bumbiņu.
- Šādi rīkojas ar visu mīklu un riekstiem.
- Mīklas bumbiņas liek ietaukotā vai ar cepampapīru izklātā veidnē, cep 220°C temperatūrā, 20-30 minūtes, atdzesē.
- Gatavo krēmu - skābo krējumu sakuļ ar cukuru.
- Katru riekstu bumbiņu apmērcē krēmā, izkārto vulkāna formā.
- Šokolādi izkausē, pārlej tortei.
- Ļauj tortei "ievilkties".
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!