Valriekstu torte „Vulkāns”

Valriekstu torte „Vulkāns” Foto: Valriekstu torte „Vulkāns”

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 1 ola
  • 100 g cukura
  • 300 g miltu
  • 100 g sviesta
  • 1/2 tējkarotes dzēstas sodas

Pildījumam:

  • 100 g valriekstu

Krēmam:

  • 400-500 g skābā krējuma 15% tauku
  • 100-150 g cukura
  • 50 g šokolādes

Pagatavošana

  1. Gatavo mīklu - sviestu sakuļ ar cukuru, kamēr masa kļūst balta.
  2. Pievieno olas, dzēstu sodu, samaisa.
  3. Pakāpeniski pievieno miltus, samīca mīklu.
  4. Mīklai jābūt mīkstai, elastīgai - liek to ledusskapī uz 30 minūtēm.
  5. Gatavo pildījumu - no mīklas atdala nelielu gabaliņu, vidū liek valriekstu, izveido bumbiņu.
  6. Šādi rīkojas ar visu mīklu un riekstiem.
  7. Mīklas bumbiņas liek ietaukotā vai ar cepampapīru izklātā veidnē, cep 220°C temperatūrā, 20-30 minūtes, atdzesē.
  8. Gatavo krēmu - skābo krējumu sakuļ ar cukuru.
  9. Katru riekstu bumbiņu apmērcē krēmā, izkārto vulkāna formā.
  10. Šokolādi izkausē, pārlej tortei.
  11. Ļauj tortei "ievilkties".

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes