Sastāvdaļas
- 3 glāzes miltu
- 200 g saldkrējuma sviesta
- 150 g cukura
- 2 olas
- 1/4 tējkarotes sodas
- 1 glāze valriekstu
- 250 ml skābā krējuma
- 200 g biezpiena
- 100 g pūdercukura
Pagatavošana
- Mīkstinātu sviestu sajauc ar cukuru, olām un ar elektrisko putotāju visu sakuļ.
- Pievieno izsijātus miltus un 1/3 daļu sasmalcinātus valriekstus, sodu - visu rūpīgi samaisa.
- Mīklu sadala 3 daļās un katru no tām izrullē un liek cepties ietaukotā cepešpannā 250°C temperatūrā līdz kļūst zeltaini brūni.
- Krēms: Virtuves kombainā sajauc biezpienu ar skābo krējumu, pievieno pūdercukuru un 1/3 no atlikušajiem valriekstiem.
- Turpina maisīt līdz krēmam viendabīga konsistence.
- Iegūto krēmu klāj starp biskvītiem un tortes virsmu, rotā ar atlikušajiem valriekstiem.
- Pirms pasniegšanas ievietot ledusskapī.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!