Sastāvdaļas
- 3 olas
- 3 ēdamkarotes miltu
- 1 banāns
- 50 g valriekstu
- 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
- 2 ēdamkarotes cukura
- vaniļas cukurs
- 400 g „Ricotta” biezpiena
- 1 ola
- 100 g cukurs
- 3 ēdamkarotes piena
- pūdercukurs
Dekorēšanai:
- 5 ēdamkarotes citrona sulas
- 5 ēdamkarotes skābā krējuma
- cukurs (pēc garšas)
- tumšā šokolāde
- nedaudz sviesta
Pagatavošana
- Ar elektrisko putotāju sakuļ biezpienu, olu, cukuru un pienu.
- Ielej biezpiena masu 35x25 cm lielā formā, kas izklāta ar nedaudz ietaukotu cepamo papīru.
- Masu nogludina un noliek maliņā.
- Atdala olu baltumus no dzeltenumiem.
- Olu dzeltenumus ar elektrisko putotāju kuļ aptuveni 1 - 2 minūtes, tad pievieno cukuru, vaniļas cukuru un turpina kult vēl apmēram 3 minūtes.
- Valriekstus sasmalcina virtuves kombainā un pievieno olu dzeltenumu masai.
- Tad pievieno arī izsijātus miltus un cepamo pulveri, rūpīgi samaisa.
- Olu baltumus arī sakul atsevišķā bļodiņā un rūpīgi pievieno mīklai.
- Pagatavoto mīklu rūpīgi pārklāj pār biezpiena masu.
- Liek cepties 180°C temperatūrā aptuveni 20 minūtes.
- Tīru virtuves dvieli noliek uz cietas un gludas virsmas, pārkaisa ar pūdercukuru.
- Uz tā izgāž kūku ar biezpiena kārtu uz augšu un prātīgi satin ruletē.
- Ruleti atdzesē un dekorē.
- Garnējums: Skābo krējumu rūpīgi samaisa ar cukuru un citrona sulu, tad pārlaista pār ruleti.
- Savukārt šokolādi un sviestu ūdens peldē izkausē, pārlaista pār ruleti blakus citrona garnējumam.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!