Valriekstu kūka ar kafijas sīrupu

Valriekstu kūka ar kafijas sīrupu Foto: Valriekstu kūka ar kafijas sīrupu

Sastāvdaļas

  • 300 g grauzdētu valriekstu
  • 125 g sviesta (sagriezts, istabas temperatūrā)
  • 100 g pūdercukura
  • 1 ola
  • 2 ēdamkarotes „Amaretto”
  • 100 g miltu (izsijāti)
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • šķipsniņa sāls

Kafijas sīrupam:

  • 360 ml espresso kafija
  • 120 g pūdercukura

Garnējumam:

  • grauzdēti valrieksti

Pagatavošana

  1. Uzsilda cepeškrāsni līdz 160°C temperatūrai. Nedaudz ietauko 20 cm lielu, apaļo kūkas formu un pārklāj tās pamatni ar cepamo papīru. Sasmalcina valriekstus.
  2. Dziļā bļodā ar mikseri sakuļ sviestu un cukuru, tad pievieno olu un liķieru. Kuļ līdz masai ir viendabīga konsistence.
  3. Pieber klāt riekstus un izsijātos miltus. Iegūto masu rūpīgi izklāj iepriekš sagatavotajā kūkas formā un liek cepties apmēram 45-50 minūtes.
  4. Tikmēr pagatavo kafijas sīrupu - ielej espresso un cukuru mazā katliņā un silda uz nelielā karstumā līdz cukurs pilnībā izkusis.
  5. Tad palielini temperatūru, līdz tas uzvārās,bet īpaši daudz nemaisa to. Tad samazina līdz vidēja karstuma temperatūrai un turpina karsēt vēl 3 minūtes.
  6. Kad kūka izcepusies, izņem to no formas un novieto uz seklas paplātes. Pārklāj karsto kūkas virsmu ar pusi no karstā kafijas sīrupa.
  7. Atdzesē līdz istabas temperatūrai un pārber ar atlikušajiem valriekstiem. Pasniedz pārlietu ar papildus kafijas sīrupu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes