Sastāvdaļas
- 300 g grauzdētu valriekstu
- 125 g sviesta (sagriezts, istabas temperatūrā)
- 100 g pūdercukura
- 1 ola
- 2 ēdamkarotes „Amaretto”
- 100 g miltu (izsijāti)
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- šķipsniņa sāls
Kafijas sīrupam:
- 360 ml espresso kafija
- 120 g pūdercukura
Garnējumam:
- grauzdēti valrieksti
Pagatavošana
- Uzsilda cepeškrāsni līdz 160°C temperatūrai. Nedaudz ietauko 20 cm lielu, apaļo kūkas formu un pārklāj tās pamatni ar cepamo papīru. Sasmalcina valriekstus.
- Dziļā bļodā ar mikseri sakuļ sviestu un cukuru, tad pievieno olu un liķieru. Kuļ līdz masai ir viendabīga konsistence.
- Pieber klāt riekstus un izsijātos miltus. Iegūto masu rūpīgi izklāj iepriekš sagatavotajā kūkas formā un liek cepties apmēram 45-50 minūtes.
- Tikmēr pagatavo kafijas sīrupu - ielej espresso un cukuru mazā katliņā un silda uz nelielā karstumā līdz cukurs pilnībā izkusis.
- Tad palielini temperatūru, līdz tas uzvārās,bet īpaši daudz nemaisa to. Tad samazina līdz vidēja karstuma temperatūrai un turpina karsēt vēl 3 minūtes.
- Kad kūka izcepusies, izņem to no formas un novieto uz seklas paplātes. Pārklāj karsto kūkas virsmu ar pusi no karstā kafijas sīrupa.
- Atdzesē līdz istabas temperatūrai un pārber ar atlikušajiem valriekstiem. Pasniedz pārlietu ar papildus kafijas sīrupu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!