Sastāvdaļas
Mīklai:
- 200 g miltu
- šķipsniņa sāls
- 150 g atdzesēta sviesta
- 50 g cukura
- 2 olu dzeltenumi
- 50 ml auksta ūdens
Riekstu pildījumam:
- 200 g valriekstu
- 60 g cukura
Bezē:
- 200 g olu baltumu
- 300 g cukura
- šķipsniņa sāls
Pagatavošana
- Dziļā bļodā sajauc miltus, cukuru un sāli. Pievieno gabaliņos sagrieztu sviestu un masu saspaida ar roku palīdzību.
- Masai pakāpeniski pievieno ūdeni un rūpīgi samīca. Ietin mīklu pārtikas plēvē un ievieto ledusskapī uz 30 minūtēm.
- Riekstus rupji sasmalcina un sajauc ar cukuru.
- Pēc 30 minūtēm izņem mīklu no ledusskapja un ieklāj to viegli ietaukotā formā. Pārkaisa ar riekstu masu.
- Bezē: Ar elekktrisko putotāju saputo olu baltumus un sāli.
- Pakāpeniski pievieno cukuru un turpina putot līdz sāk veidoties stingra masa ar reljefu.
- Olu baltumu masu pārklāj pār riekstiem un liek cepties 140°C temperatūrā 30 minūtes.
- Tad samazina temperatūru līdz 100°C un turpina cepšanu vēl 30 minūtes.
- Kad kūka gatava, atdzesē to, neizņemot no cepeškrāsns.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!