Sastāvdaļas
- 200 g tumšās šokolādes
- 1/2 glāzes ūdens
- 1 1/2 glāzes eļļas
- 3 glāzes cukura
- 4 olas
- 2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
- 2 1/2 glāzes miltu
- 1 tējkarote dzeramās sodas
- 1 tējkarote sāls
- 1 glāze paniņu
- 1 glāze iebiezinātā piena
- 3 olu dzeltenumi
- 1 1/3 glāzes kokosriekstu skaidiņu
- 1 glāze sasmalcinātu pekanriekstu
Pagatavošana
- Nelielā katliņā sajauc ūdeni un šokolādes gabaliņus, karsē līdz šokolāde pilnībā izkususi. Tad atdzesē.
- Atsevišķā bļodā ar elektrisko putotāju saputo sviestu un cukuru, pievieno pa vienam olu dzeltenumus, izkausēto šokolādi un vaniļas cukuru.
- Pakāpeniski pievieno izsijātus miltus, dzeramo sodu un sāli, paralēli pievienojot arī paniņas.
- Atsevišķā bļodā ar elektrisko putotāju saputo olu baltumus un tad rūpīgi iecilā mīklā.
- Kūkas formu pārklāj ar viegli ietaukotu cepamo papīru un ieklāj tajā mīklu.
- Liek cepties 170 - 180°C temperatūrā 50 - 55 minūtes. Kad biskvīts gatavs atdzesē to 10 minūtes formā un tad atdzesē pilnībā, izņemot to no formas.
- Krēms: Nelielā katliņā sajauc pienu, cukuru, olu dzeltenumus, sviestu un vaniļas cukuru.
- Masu karsē nelielā siltumā, nepārtraukti maisot, līdz tā sabiezē.
- Tad noņem no karstuma un pievieno kokosriiekstu skaidiņas, riekstus.
- Kūkas biskvītu uzliek uz servējamā šķīvja un ar krēmu pārklāj tās virsmu un malas. Dekorē pēc pašu gaumes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!