Vācu sīpolu pīrāgs

Vācu sīpolu pīrāgs Foto: Vācu sīpolu pīrāgs

Sastāvdaļas

  • 4-5 sīpoli
  • 50 g sviesta
  • 1 ēdamkarote augu eļļas
  • sāls pēc garšas
  • pipari pēc garšas
  • ķimenes pēc garšas
  • siers pēc garšas
  • 2 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 1,5-2 glāzes miltu
  • 1/2 glāzes ūdens

Pagatavošana

  1. Gatavo mīklu - lielā bļodā samaisa miltus, sāli, sviestu, mīca ar rokām, veidojot viendabīgu drupaču masu.
  2. Pielej ūdeni, samaisa mīklu, liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
  3. Sīpolus sagriež pusgredzenos.
  4. Pannu liek uz vidējas uguns, uzlej mazliet augu eļļas, liek sagrieztos sīpolus, cep 10 minūtes, pievieno sāli, piparus un ķimenes.
  5. Turpina cept 15 minūtes.
  6. Pievieno miltus, kārtīgi izmaisa, izslēdz uguni.
  7. Pievieno skābo krējumu, vēlreiz kārtīgi izmaisa.
  8. Sarīvē sieru.
  9. Krāsni uzkarsē līdz 200°C temperatūrai.
  10. Mīklu izrullē veidnes lielumā, 5-7 mm biezumā.
  11. Mīklu liek veidnē, sadursta ar dakšiņu.
  12. Cep 10 minūtes.
  13. Tad biskvītu izņem, liek virsū sīpolu maisījumu, uzkaisa rīvētu sieru.
  14. Turpina cept 20-25 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes