Sastāvdaļas
Mīklai:
- 1,5 glāzes miltu
- 2 ēdamkarotes cukura
- 5 ēdamkarotes augu eļļas
- 6 ēdamkarotes ledaina ūdens
- 1 paciņa vaniļas cukura
- naža gals sodas
- šķipsniņa sāls
Pildījumam:
- 1 glāze upeņu (der arī saldētas)
- 2-3 ēdamkarotes cukura
- 1 ēdamkarote miltu
Pagatavošana
- Ja izmantojat saldētas upenes, tās atsaldē.
- Gatavo mīklu - bļodā izsijā glāzi miltus, pieber sāli, cukuru, vaniļas cukuru, ūdeni, augu eļļu - samaisa.
- Pievieno atlikušos izsijātos miltus, sodu, samīca elastīgu mīklu, ietin to pārtikas plēvē,liek ledusskapī uz 1 stundu.
- Upenēm pievieno miltus un cukuru - samaisa.
- Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai, veidni ieziež ar augu eļļu.
- Mīklu sadala 2 daļās - viena daļa lielāka, viena - mazāka.
- Lielāko mīklas daļu izrullē, liek veidnē, izveido maliņas.
- Virsū liek pildījumu.
- Mazāko mīklas daļu izrullē, liek virsū pīrāgam, maliņas aiztaisa, noziež ar augu eļļu, izmantojot otiņu, uzkaisa cukuru, vidū uztaisa nelielu atveri, kur iztvaikot liekajam tvaikam.
- Cep 30-35 minūtes, pīrāga gatavību pārbauda ar koka iesmiņu, ja tas ir sauss - tātad gatavs.
- Gatavu pīrāgu atdzesē veidnē, tad liek traukā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!