Sastāvdaļas
- 1 kg upeņu
- 1 kg cukura
- 0.35 l ūdens
Pagatavošana
- No upeņu ogām var iegūt garšīgu, ar C vitamīnu garšīgu ievārījumu.
- Konservēšanai derīgas ir visas upeņu šķirnes.
- Tomēr ievārījumu vārīšanai labāk ir šķirnes ar lielām ogām, plānu miziņu un mazāku skābes saturu.
- Ogas novāc, kad tās gatavas, šķiro pēc lieluma.
- Ogām nogriež kātiņus un nomazgā.
- Tad ogas nosusina un pārlej ar karstu sīrupu un vāra 2 paņēmienos ar starplaiku 3 - 4 stundas.
- Karstu ievārījumu pilda traukos un aizvāko.
- Upeņu ievārījumu nedrīkst pārvārīt, jo tad ogas kļūst cietas un sausas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!