Sastāvdaļas
- 500 g miltu
- 1 ola
- 250 ml silta piena
- 6 ēdamkarotes augu eļļas
- 1 paciņa sausā rauga
- 1 tējkarote sāls
- 2 ēdamkarotes cukura
Pagatavošana
- Olai pievieno sāli, cukuru, augu eļļu, siltu pienu, samaisa un pievieno sauso raugu.
- Samīca mīklu, pakāpeniski pievienojot miltus, tikko mīkla vairs nelīp pie rokām, vairs miltus nepievieno.
- Uzkarsē krāsni, no mīklas veido bumbiņu, pārklāj ar dvieli.
- Krāsni izslēdz, liek tajā mīklu, raudzē 20-30 minūtes.
- Mīklu izņem un gatavo pīrādziņus vai jeb ko citu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!