Sastāvdaļas
- 1/5 kg jēra gaļas
- 1 sīpols
- 1 ēdamkarote sagriezta speķa
- saldais sarkano piparu pulveris
- melnie pipari
- milti
- sausais vīns
- sāls
- kartupeļi
- sarkanie un zaļie pipari
Pagatavošana
- Uz 1/5 kg gaļas ņem 1 sīpolu un 1 ēdamkaroti sagriezta žāvēta speķa.
- Speķi ar sasmalcinātiem sīpoliem apcep un sautē, pieber saldo sarkano piparu pulveri, melnos piparus, sagrieztu gaļu, apkaisa ar miltiem un nedaudz apcep.
- Pievieno glāzi sausā vīna, pieber sāli un visu sautē.
- Īsi pirms gatavības pievieno četrās daļās sagrieztus kartupeļus.
- Kad gaļa un mīksti, pieliek gredzenos sagrieztus sarkanos un zaļos piparus.
- Vēl vāra, līdz pipari mīksti.
- Pie šādas zupas atsevišķi pasniedz piedevas (klimpas, vārītus makaronus, sālsūdeni vārītus mīklas kvadrātiņus u.c.).
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!