Sastāvdaļas
- 195 g miltu
- 195 g cukura
- 100 g sviesta
- 10 g cepamā pulvera
- 2 olas
- 500 g biezpiena
- 1 paciņa vaniļas cukura
- 1/2 bundžas iebiezinātā piena
- 4 ēdamkarotes trekna skābā krējuma
- 50 g tumšās šokolādes
Pagatavošana
- Samaisa miltus, 90 gramus cukura, cepamo pulveri, sviestu - visu samaisa drupačās.
- Sakuļ olas, biezpienu, 105 gramus cukura, vaniļas cukuru viendabīgā masā.
- Veidnē ieklāj cepamo papīru.
- Miltu maisījumu sadala 3 daļās, bet biezpiena maisījumu sadala 2 daļās.
- Maisījumus liek veidnē pēc kārtas, sākot ar miltu maisījumu un arī nobeidzot ar to.
- Ja vēlas, biezpiena maisījumam var pievienot rozīnes.
- Veidni liek 180°C temperatūrā sakarsētā krāsnī, cep 50-60 minūtes.
- Samaisa skābo krējumu ar iebiezināto pienu.
- Karsta ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī izkausē šokolādi.
- Gatavu biezpienmaizi izņem no krāsns, pārlej ar skābā krējuma maisījumu, virsū, ar karoti, uzpilina šokolādi.
- Ar koka iesmiņu, izveido rakstu.
- Biezpienmaizi atdzesē istabas temperatūrā, tad liek ledusskapī, lai sastingst.
- Tikai pēc tam biezpienmaizi izņem no veidnes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!