Ungāru biezpienmaize

Ungāru biezpienmaize Foto: Ungāru biezpienmaize

Sastāvdaļas

  • 195 g miltu
  • 195 g cukura
  • 100 g sviesta
  • 10 g cepamā pulvera
  • 2 olas
  • 500 g biezpiena
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • 1/2 bundžas iebiezinātā piena
  • 4 ēdamkarotes trekna skābā krējuma
  • 50 g tumšās šokolādes

Pagatavošana

  1. Samaisa miltus, 90 gramus cukura, cepamo pulveri, sviestu - visu samaisa drupačās.
  2. Sakuļ olas, biezpienu, 105 gramus cukura, vaniļas cukuru viendabīgā masā.
  3. Veidnē ieklāj cepamo papīru.
  4. Miltu maisījumu sadala 3 daļās, bet biezpiena maisījumu sadala 2 daļās.
  5. Maisījumus liek veidnē pēc kārtas, sākot ar miltu maisījumu un arī nobeidzot ar to.
  6. Ja vēlas, biezpiena maisījumam var pievienot rozīnes.
  7. Veidni liek 180°C temperatūrā sakarsētā krāsnī, cep 50-60 minūtes.
  8. Samaisa skābo krējumu ar iebiezināto pienu.
  9. Karsta ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī izkausē šokolādi.
  10. Gatavu biezpienmaizi izņem no krāsns, pārlej ar skābā krējuma maisījumu, virsū, ar karoti, uzpilina šokolādi.
  11. Ar koka iesmiņu, izveido rakstu.
  12. Biezpienmaizi atdzesē istabas temperatūrā, tad liek ledusskapī, lai sastingst.
  13. Tikai pēc tam biezpienmaizi izņem no veidnes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes