Ugunīgais pīrāgs no Elzasas

Ugunīgais pīrāgs no Elzasas Foto: Ugunīgais pīrāgs no Elzasas

Sastāvdaļas

  • 330-380 g miltu
  • 200 ml silta ūdens
  • 8 g svaiga rauga vai 3 g sausā rauga
  • 1/2 tējkarotes cukura
  • 5 g sāls
  • 1 ēdamkarote augu eļļas
Pildījumam:
  • 200 ml skābā krējuma
  • 1 ola
  • 2 ēdamkarotes augu eļļas
  • 75 g rīvēta siera
  • 100 g kūpināta šķiņķa
  • 1 sīpols
  • loki
  • sāls, pipari, rīvēts muskatrieksts

Pagatavošana

  1. Raugu izšķīdina siltā ūdenī, pievieno cukuru un atstāj uz 15 minūtēm.
  2. Miltus izsijā, pievieno rauga maisījumu, sāli, augu eļļu, samīca mīkstu mīklu.
  3. Mīklu atstāj rūgt istabas temperatūrā, 30 minūtes.
  4. Krāsni uzkarsē 240°C temperatūrā.
  5. Sīpolu plāni sagriež.
  6. Šķiņķi sagriež sloksnītēs, lokus sakapā.
  7. Olu mazliet sakuļ, izmantojot putojamo slotiņu, pievieno skābo krējumu, sieru, šķiņķi, sīpolu, lokus, augu eļļu, mazliet sāls, piparus, muskatriekstu - kārtīgi samaisa.
  8. Mīklu sadala 4 gabalos, plāni izrullē.
  9. Liek veidnē, kurā ieklāts cepamais papīrs, izveido nelielas mīklas maliņas, katrā pīrāgā liek pildījumu.
  10. Cep 10-15 minūtes, ne ilgāk!

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes