Sastāvdaļas
- 330-380 g miltu
- 200 ml silta ūdens
- 8 g svaiga rauga vai 3 g sausā rauga
- 1/2 tējkarotes cukura
- 5 g sāls
- 1 ēdamkarote augu eļļas
Pildījumam:
- 200 ml skābā krējuma
- 1 ola
- 2 ēdamkarotes augu eļļas
- 75 g rīvēta siera
- 100 g kūpināta šķiņķa
- 1 sīpols
- loki
- sāls, pipari, rīvēts muskatrieksts
Pagatavošana
- Raugu izšķīdina siltā ūdenī, pievieno cukuru un atstāj uz 15 minūtēm.
- Miltus izsijā, pievieno rauga maisījumu, sāli, augu eļļu, samīca mīkstu mīklu.
- Mīklu atstāj rūgt istabas temperatūrā, 30 minūtes.
- Krāsni uzkarsē 240°C temperatūrā.
- Sīpolu plāni sagriež.
- Šķiņķi sagriež sloksnītēs, lokus sakapā.
- Olu mazliet sakuļ, izmantojot putojamo slotiņu, pievieno skābo krējumu, sieru, šķiņķi, sīpolu, lokus, augu eļļu, mazliet sāls, piparus, muskatriekstu - kārtīgi samaisa.
- Mīklu sadala 4 gabalos, plāni izrullē.
- Liek veidnē, kurā ieklāts cepamais papīrs, izveido nelielas mīklas maliņas, katrā pīrāgā liek pildījumu.
- Cep 10-15 minūtes, ne ilgāk!
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!