Tumšo ķiršu ievārījums

Tumšo ķiršu ievārījums Foto: Tumšo ķiršu ievārījums

Sastāvdaļas

  • 1 kg ķirši
  • ¼ glāzes ūdens
  • 1 kg cukura
  • ķiršu kauliņu kodoliņi

Pagatavošana

  1. Ievārījuma gatavošanai izvēla skābos, tumšos ķiršus.
  2. Ķiršus notīra, atbrīvo no kauliņiem un vāra iepriekš sagatavotā cukura sīrupā (cukuru samitrina ar ūdeni un bez maisīšanas savāra dzidrā sīrupā).
  3. Ievārījumam, labākas garšas dēļ, pievieno dažus ķiršu kauliņu kodoliņus.
  4. Kad ievārījums gatavs (sīrups vajadzīgā biezumā un ogas sāk grimt trauka dibenā), to noņem no uguns un karstu vai atdzesētu sapilda ievārījumu traukos.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes