Sastāvdaļas
- 100 g sezama sēkliņu
- 100 g tumšās šokolādes
- 2 ēdamkarotes cukura
- 1 ēdamkarote ūdens
- 2,5 ēdamkarotes medus
- 100 g valriekstu
- 50 g medus pārslu
- 125 g sviesta
Pagatavošana
- Sezama sēkliņas apgrauzdē bez eļļas.
- Mazā katliņā uzkarsē ūdeni ar cukuru, kamēr izveidojas biezs, karamelizēts sīrups.
- Pievieno medu, mīkstu sviestu, šokolādes gabaliņus - karsē uz mazas uguns, ik pa brīdim apmaisot, kamēr izveidojas viendabīga masa.
- Katlu noņem no uguns, pievieno medus pārslas, sadrupinātus riekstus un sezama sēkliņas.
- Kad maisījums ir atdzisis, izveido desu, ietin cepamajā papīrā vai folijā.
- Liek ledusskapī uz nakti.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!