Trusis saldajā krējumā, baltvīnā un garšvielās

Trusis saldajā krējumā, baltvīnā un garšvielās Foto: Trusis saldajā krējumā, baltvīnā un garšvielās

Sastāvdaļas

  • 1 kg truša gaļas
  • 3,5 ēdamkarotes miltu
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 80 ml sausa baltvīna
  • 200 ml saldā krējuma 20% tauku
  • 1/2 ēdamkarotes graudaino sinepju
  • 3-4 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 lauru lapa
  • 1-2 svaiga timiāna zariņi
  • 1 svaiga rozmarīna zariņš
  • malti melnie un baltie pipari pēc garšas
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Truša gaļu sagriež vidēja lieluma gabalos.
  2. Miltus samaisa ar sāli un pipariem - gaļu apviļā miltu maisījumā.
  3. Gaļu cep pannā, sakarsētā olīveļļā, kamēr tā mazliet apbrūnē.
  4. Apcepto truša gaļu liek sautējamā katlā, uzliek vāku, noliek malā.
  5. Pannā, kur tikko cepām gaļu, liek sagrieztu ķiploku, to mazliet apcep, uzlej baltvīnu - tam jāuzvārās un daļēji jāiztvaiko.
  6. Tad pannā lej saldo krējumu,(ja gadījumā saldais krējums sarecē, to pārlej blenderī un sakuļ viendabīgā masā)atkal pārlej pannā.
  7. Pievieno sinepes,sāli, piparus, pasutina 1 minūti. 
  8. Mērci pārlej truša gaļai, pievieno lauru lapu, sautē uz lēnas uguns, 40-60 minūtes.
  9. 10-15 minūtes pirms gatavošanas beigām, pievieno timiānu un rozmarīnu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes