Sastāvdaļas
- 1 kg truša gaļas
- 3,5 ēdamkarotes miltu
- 1 ķiploka daiviņa
- 80 ml sausa baltvīna
- 200 ml saldā krējuma 20% tauku
- 1/2 ēdamkarotes graudaino sinepju
- 3-4 ēdamkarotes olīveļļas
- 1 lauru lapa
- 1-2 svaiga timiāna zariņi
- 1 svaiga rozmarīna zariņš
- malti melnie un baltie pipari pēc garšas
- sāls pēc garšas
Pagatavošana
- Truša gaļu sagriež vidēja lieluma gabalos.
- Miltus samaisa ar sāli un pipariem - gaļu apviļā miltu maisījumā.
- Gaļu cep pannā, sakarsētā olīveļļā, kamēr tā mazliet apbrūnē.
- Apcepto truša gaļu liek sautējamā katlā, uzliek vāku, noliek malā.
- Pannā, kur tikko cepām gaļu, liek sagrieztu ķiploku, to mazliet apcep, uzlej baltvīnu - tam jāuzvārās un daļēji jāiztvaiko.
- Tad pannā lej saldo krējumu,(ja gadījumā saldais krējums sarecē, to pārlej blenderī un sakuļ viendabīgā masā)atkal pārlej pannā.
- Pievieno sinepes,sāli, piparus, pasutina 1 minūti.
- Mērci pārlej truša gaļai, pievieno lauru lapu, sautē uz lēnas uguns, 40-60 minūtes.
- 10-15 minūtes pirms gatavošanas beigām, pievieno timiānu un rozmarīnu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!