Sastāvdaļas
- 300 g skābā krējuma
- 250 g cukura
- 300 g miltu
- 3 olas
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 1 ēdamkarote magoņu sēklu
- nedaudz valriekstu
- 4 ēdamkarotes kakao pulvera
Krēmam:
- 700 g skābā krējuma
- 150 g cukura
- kausēta šokolāde (dekorēšanai)
Pagatavošana
- Ar elektrisko putotāju saputo olas un cukuru, tad pievieno skābo krējumu. Pakāpeniski pievieno izsijātus miltus un cepamo pulveri.
- Mīklu sadala 3 daļās. Pirmajai daļai pievieno 2 ēdamkarotes kakao pulveri un riekstus, otrai daļai pievieno tikai 2 ēdamkarotes kakao pulvera, tiešai - magoņu sēklas.
- Katru kārtu liek cepties 180°C temperatūrā 15 minūtes.
- Krēms: Skābo krējumu sajauc ar cukuru, līdz cukurs pilnībā izkusis.
- Pamata kārtu (ar riekstiem) pārziež ar krēmu, tad klāj magoņu sēklu biskvītu, kuru arī pārziež ar krēmu.
- Trešo biskvītu sagriež nelielos gabaliņos, pārkaisa pār kūku un pārlej ar atlikušo krēma daudzumu.
- Dekorē ar kausētu šokolādi un ievieto ledusskapī uz 3 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!