Sastāvdaļas
- 500 g rīsu
- 500 g trekna jēra gaļas šķiņķa bez kaula
- 300 g burkānu
- 300 g sīpolu
- 3 ķiploka daiviņas
- 1 ēdamkarote sausa kumīna
- 100 g gaišās rozīņu
- 100 g vārītu turku zirņu
- dzidrināts sviests
- sāls pēc garšas
Pagatavošana
- Sakarsētā katlā apcep jēra gaļas kubiņus, izņem, un jēra taukos cep burkānu un sīpolu salmiņus, pievieno kumīnu un apcepto jēra gaļu, tad pievieno rozīnes, turku zirņus, dzidrinātu sviestu, veselas ķiploku galviņas un noskalotus rīsus un nepieciešamo ūdens daudzumu, sāli, nemaisa.
- Liek vāku un gatavo uz plīts virsmas , uz lēnas uguns, līdz rīsi gatavi, beigās visu apmaisa.
Recepti piedāvā „Rīgas Dzirnavnieks” un šefpavārs Lauris Aleksejevs
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!