Torte „Zahertorte à la Sacher”

Torte „Zahertorte à la Sacher” Foto: Torte „Zahertorte à la Sacher”

Sastāvdaļas

  • 140 g sviesta (istabas temperatūrā)
  • 110 g pūdercukura
  • 1/2 vaniļas pāksts (mīkstums)
  • 6 olu dzeltenumi
  • 6 olu baltumi
  • 130 g šokolādes
  • 110 g smalkā cukura
  • 140 g miltu 
  • 200 g aprikožu ievārījuma
  • sviests (formai)
  • milti (formai)
  • putukrējums (kā piedeva)

Glazūrai:

  • 200 g smalkā cukura
  • 125 ml ūdens
  • 150 g šokolādes

Pagatavošana

  1. Mīkstu sviestu ar pūdercukuru un vaniļu samaisa krēmveida masā.
  2. Iemaisa lēnām olu dzeltenumus un visu saputo biezās putās.
  3. Šokolādi izkausē ūdens peldē.Olu baltumus puto,pamazām pievienojot cukuru un turpinot putot,līdz putas ir izturīgas un spīdīgas.
  4. Saputoto olbaltumu liek uz dzeltenuma masas,pārsijā visam miltus un ar karoti visu uzmanīgi iecilā.
  5. Tortes biskvītam cepampannu izklāj ar pergamenta papīru un apsmērē malas ar sviestu un apkaisa ar miltiem.
  6. Masu iepilda formā, nogludina un cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 170°C temperatūrā 55-60 minūtes.
  7. Pirmās 10-15 minūtes atstāj cepeškrāsns durvis pirksta platumā vaļā,pēc tam cep ar aizvērtām durvīm.
  8. Kūka ir izcepta labi, ja pēc viegla pirksta uzspiediena tā nesaplok.
  9. Izcepto kūku veidnē atdzesē apmēram 20 minūtes.
  10. Tad noņem papīru,kūku apgriež otrādi un pilnībā atdzesē ,atstājot veidnē,lai to izlīdzinātu formā.
  11. Tad izņem to no veidnes un sagriež ar asu nazi uz pusēm horizontāli.
  12. ievārījumu nedaudz uzsilda,samaisa,apsmērē kūkas puses un Saliek kopā.
  13. Visapkārt arī apsmērē ar ievārījumu un ļauj nedaudz apžūt.
  14. Glazūrai cukuru un ūdeni vāra 5-6 minūtes, pēc tam ļauj nedaudz atdzist.
  15. Izkausē šokolādi ūdens peldē un maisot pakāpeniski sajauc ar cukura šķīdumu,līdz izveidojas bieza,gluda glazūra.
  16. Mazliet padzisušu glazūru uzreiz,t.i.,pēc iespējas vienā paņēmienā, pārlej kūkai.
  17. Pēc iespējas maz lietot nazi virsmas nogludināšanai.
  18. Tortei ļauj apžūt dažas stundas, līdz glazūra ir sacietējusi.
  19. Sadala porcijās un pasniedz ar putukrējumu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes