Torte „Vāverīte”

Torte „Vāverīte” Foto: Torte „Vāverīte”

Sastāvdaļas

  • 2 olas
  • 125 g cukura
  • 100 g rozīnes (sasmalcinātas)
  • 125 ml piena
  • 1 tējkarotes sodas (šķīdināta etiķī)
  • 140 g miltu

Krēmam:

  • 1/2 bundžiņa kondensētā piena
  • 250 ml saldā krējuma
  • lazdu rieksti (sasmalcināti)

Pagatavošana

    1. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem.
    2. Olu baltumus sakuļ ar elektrisko putotāju, pievienojot pusi no nepieciešamā cukura daudzuma.
    3. Atsevišķā bļodā sakuļ arī olu dzeltenumu ar atlikušo cukuru.
    4. Tad olu dzeltenumiem pievieno pienu, rozīnes, izšķīdināto sodu un nelielā ātrumā visu turpina kult.
    5. Pakāpeniski pievieno miltus un rūpīgi iecilā olu baltumus, lai masa nezaudētu gaisīgumu.
    6. Kūka formā ieklāj cepamo papīru, viegli ietauko to un ieklāj iegūto mīklu.
    7. Liek cepties 180°C temperatūrā aptuveni 30 minūtes.
    8. Kad biskvīts gatavs, tad atdzesē to un horizontāli sagriež uz pusēm.
    9. Krēms: Saldo krējumu un iebiezināto pienu sakul ar elektrisko putotāju.
    10. Pamata biskvītu pārklāj ar krēmu un pārkaisa ar lazdu riekstiem.
    11. Klāj nākamo biskvīta kārtu un pārklāj ar atlikušo krēmu un riekstiem.
    12. Torti liek ledusskapī uz pāris stundām.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes