Sastāvdaļas
- 2 olas
- 125 g cukura
- 100 g rozīnes (sasmalcinātas)
- 125 ml piena
- 1 tējkarotes sodas (šķīdināta etiķī)
- 140 g miltu
Krēmam:
- 1/2 bundžiņa kondensētā piena
- 250 ml saldā krējuma
- lazdu rieksti (sasmalcināti)
Pagatavošana
- Atdala olu baltumus no dzeltenumiem.
- Olu baltumus sakuļ ar elektrisko putotāju, pievienojot pusi no nepieciešamā cukura daudzuma.
- Atsevišķā bļodā sakuļ arī olu dzeltenumu ar atlikušo cukuru.
- Tad olu dzeltenumiem pievieno pienu, rozīnes, izšķīdināto sodu un nelielā ātrumā visu turpina kult.
- Pakāpeniski pievieno miltus un rūpīgi iecilā olu baltumus, lai masa nezaudētu gaisīgumu.
- Kūka formā ieklāj cepamo papīru, viegli ietauko to un ieklāj iegūto mīklu.
- Liek cepties 180°C temperatūrā aptuveni 30 minūtes.
- Kad biskvīts gatavs, tad atdzesē to un horizontāli sagriež uz pusēm.
- Krēms: Saldo krējumu un iebiezināto pienu sakul ar elektrisko putotāju.
- Pamata biskvītu pārklāj ar krēmu un pārkaisa ar lazdu riekstiem.
- Klāj nākamo biskvīta kārtu un pārklāj ar atlikušo krēmu un riekstiem.
- Torti liek ledusskapī uz pāris stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!