Sastāvdaļas
- 2 olas
- 2 ēdamkarotes ūdens
- šķipsniņa sāls
- 75 g cukura
- 40 g miltu
- paciņa vaniļas cukura
- 500 g biezpiena
- želatīns
- zemenes
Pagatavošana
- Olu dzeltenumus atdala no baltumiem.
- Olu baltumus sakuļ ar 2 ēdamkarotēm ūdens un sāli.
- Pievieno olu dzeltenumus, cukuru, maisa, kamēr cukurs ir izkusis.
- Pievieno miltus, samaisa mīklu.
- Mīklu liek, ar augu eļļu ietaukotā veidnē, cep 250°C temperatūrā, 20-25 minūtes, gatavu biskvītu atdzesē.
- Biezpienu samaisa ar vaniļas cukuru.
- Citā bļodā uzbriedina lielāko daļu želatīna, kad tas uzbriedis, izkausē uz lēnas uguns, pievieno 2 ēdamkarotes biezpiena masas - izmaisa.
- Tikai tad želatīna masu pievieno biezpiena masai.
- Visu kārtīgi samaisa, kad masa sāk recēt, to liek uz atdzisuša biskvīta, izlīdzina, liek saldētavā uz 30 minūtēm.
- Zemenes sagriež pēc saviem ieskatiem, izkārto uz jau sarecējušas virsmas.
- Atlikušo želatīnu, kopā ar 2 ēdamkarotēm cukura, izšķīdina aukstā ūdenī, liek uz uguns, maisot uzvāra.
- Karstu maisījumu pārlej zemenēm, liek ledusskapī, pēc 20 minūtēm torte ir gatava.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!