Torte „Šokolādīgais banāns”

Torte „Šokolādīgais banāns” Foto: Torte „Šokolādīgais banāns”

Sastāvdaļas

Mīklai:
  • 2 olas
  • 1 tējkarote sodas
  • 200 g miltu
  • 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 200 ml ievārījuma
  • 170 g cukura
  • 200 ml kefīra
Krēmam:
  • 300 ml skābā krējuma
  • 3 ēdamkarotes cukura
Mitrināšanai:
  • 50-100 ml vārīta ūdens
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 1 ēdamkarote ievārījuma
Pārklāšanai:
  • 1 ēdamkarote kakao pulvera
  • 2 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 3 ēdamkarotes cukura
  • 30 ml piena
  • 50 g sviesta
  • 1 banāns

Pagatavošana

  1. Gatavo mīklu - ievārījumu samaisa ar kefīru un sodu - atstāj uz 15 minūtēm.
  2. Pievieno cukuru, olas - sakuļ.
  3. Miltus samaisa ar cepamo pulveri, iesijā mīklā - izmaisa.
  4. Mīklu lej veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru, cep 170°C temperatūrā, 50 minūtes.
  5. Biskvītu atdzesē.
  6. Mitrināšanai - ūdeni samaisa ar cukuru un ievārījumu.
  7. Biskvītu sagriež 2-3 daļās, mitrina ar ievārījuma maisījumu.
  8. Starp biskvītiem klāj krēmu, izņemot virsējo biskvītu.
  9. Krēmu gatavo, sakuļot sastāvdaļas.
  10. Pārklāšanai - visas sastāvdaļas sakuļ(izņemot sviestu), liek katlā, vāra uz lēnas uguns, kamēr izveidojas viendabīga masa.
  11. Masu mazliet atdzesē, pievieno sviestu, kārtīgi samaisa.
  12. Banānu notīra, sagriež šķēlītēs.
  13. Banāna šķēlītes izkārto uz virsējā biskvīta, uzlej masu pārklāšanai.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes