Sastāvdaļas
Mīklai:
- 2 olas
- 1 tējkarote sodas
- 200 g miltu
- 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
- 200 ml ievārījuma
- 170 g cukura
- 200 ml kefīra
Krēmam:
- 300 ml skābā krējuma
- 3 ēdamkarotes cukura
Mitrināšanai:
- 50-100 ml vārīta ūdens
- 1 ēdamkarote cukura
- 1 ēdamkarote ievārījuma
Pārklāšanai:
- 1 ēdamkarote kakao pulvera
- 2 ēdamkarotes skābā krējuma
- 3 ēdamkarotes cukura
- 30 ml piena
- 50 g sviesta
- 1 banāns
Pagatavošana
- Gatavo mīklu - ievārījumu samaisa ar kefīru un sodu - atstāj uz 15 minūtēm.
- Pievieno cukuru, olas - sakuļ.
- Miltus samaisa ar cepamo pulveri, iesijā mīklā - izmaisa.
- Mīklu lej veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru, cep 170°C temperatūrā, 50 minūtes.
- Biskvītu atdzesē.
- Mitrināšanai - ūdeni samaisa ar cukuru un ievārījumu.
- Biskvītu sagriež 2-3 daļās, mitrina ar ievārījuma maisījumu.
- Starp biskvītiem klāj krēmu, izņemot virsējo biskvītu.
- Krēmu gatavo, sakuļot sastāvdaļas.
- Pārklāšanai - visas sastāvdaļas sakuļ(izņemot sviestu), liek katlā, vāra uz lēnas uguns, kamēr izveidojas viendabīga masa.
- Masu mazliet atdzesē, pievieno sviestu, kārtīgi samaisa.
- Banānu notīra, sagriež šķēlītēs.
- Banāna šķēlītes izkārto uz virsējā biskvīta, uzlej masu pārklāšanai.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!