Torte „Sarkanais samts”

Torte „Sarkanais samts” Foto: Torte „Sarkanais samts”

Sastāvdaļas

  • 500 g miltu
  • 1 tējkarote sāls
  • 30 g kakao
  • sarkanā pārtikas krāsviela
  • 480 ml paniņu
  • 230 g sviesta
  • 450 g cukura
  • 4 olas
  • 2 tējkarotes vaniļas cukura
  • 2 tējkarotes dzēstas sodas

Krēmam:

  • 360 ml salda krējuma putošanai
  • 500 g krēmsiera
  • 3/4 tējkarotes vaniļas cukura
  • 115 g cukura
  • kokosriekstu skaidiņas

Pagatavošana

  1. Sajauc miltus, sāli un kakao. Atsevišķā traukā sajauc paniņas un pārtikas krāsvielu.
  2. Sviestu saputo ar cukuru, pievieno pa vienai olai, nepārtraukti putojot.
  3. Pievieno vaniļas cukuru, samaisa. Pa kārtai pievieno miltu masu, samaisa, tad paniņas ar krāsvielu, samaisa. 
  4. Atkal miltus, tad paniņas. Saputo.
  5. Sodu dzēš ar 2 ēdamkarotēm etiķa un uzreiz pievieno mīklai, saputo.
  6. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175 °C temperatūrai.
  7. 1/4 daļu mīklas liek ietaukotā tortes formā un cep 25 - 30 minūtes. Tādā veidā izcep 4 biskvītus. Atdzesē.
  8. Pagatavo krēmu. Saputo krēmsieru ar vaniļas cukuru. Atsevišķā traukā saputo saldo krējumu.
  9. Abas masas rūpīgi samaisa un liek ledusskapī uz 2 stundām.
  10. Katru biskvītu pārsmērē ar krēmu. Tortes virsmu un sānus arī apsmērē ar to pašu krēmu.
  11. Pārkaisa kokosriekstu skaidiņas.
  12. Torti uz nakti liek ledusskapī, vai vismaz uz 3 - 4 stundām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes