Sastāvdaļas
- 4 olu baltumi
- 2-3 ēdamkarotes pūdercukura
- 2 ēdamkarotes citronu sulas
- 20 g želatīna
- 2-3 ēdamkarotes kakao pulvera
- 2 glāzes piena
- 2 ēdamkarotes cukura vai pūdercukura
- 10 g želatīna
Pagatavošana
- Olu baltumus sakuļ biezās putās, pievieno pūdercukuru, uzmanīgi pielej citronu sulu.
- Želatīnu uzbriedina ūdenī, uzsilda un mazliet atdzesē.
- Želatīnu uzmanīgi pielej olu baltumu masai, vienlaicīgi maisot.
- Uzvāra kakao dzērienu, turpina vārīt 5 minūtes, lai tas mazliet sabiezē.
- Želatīnu uzbriedina, uzkarsē un pielej kakao dzērienam.
- Daļu kakao dzēriena lej veidnē, liek ledusskapī savilkties.
- Tad virsū kakao liek olu baltumu masu, liek ledusskapī uz 15 minūtēm.
- Mazliet uzsilda atlikušo kakao dzērienu un pārlej olu baltumu masai.
- Liek ledusskapī uz 1-1,5 stundām.
- Pirms pasniegšanas, torti apgriež otrādi, ja vēlas, pārkaisa ar kakao pulveri.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!