Sastāvdaļas
Mīklai:
- 1 bundža iebiezinātā piena
- 300 ml skābā krējuma
- 1 tējkarote sodas
- 3 olas
- 2 ēdamkarotes kakao pulvera
- 300 g miltu
Krēmam:
- 200 g sviesta
- 1 bundža vārīta iebiezinātā piena
- šķipsniņa vanilīna
Glazūrai:
- 2 ēdamkarotes kakao pulvera
- 1 ēdamkarote skābā krējuma
- cepumi pēc izvēles
Pagatavošana
- Gatavo mīklu - iebiezināto pienu, olas, skābo krējumu sakuļ, pievieno sodu, kas samaisīta ar miltiem - samaisa.
- Mīklu sadala 2 vienādās daļās, vienai mīklas daļai pievieno kakao pulveri.
- Sakarsētā krāsnī izcep 2 biskvītus, katru sagriež 2 daļās.
- Gatavo krēmu -visas sastāvdaļas kārtīgi sakuļ.
- Tortes biskvītus var mitrināt ar nelielu ruma daudzumu vai konjaku, sīrupu pēc izvēles.
- Starp biskvītiem klāj krēmu, saliek torti, ar krēmu noklāj arī tortes sānus.
- Gatavo glazūru - visas glazūras sastāvdaļas samaisa, uzvāra, mazliet atdzesē.
- Tortei uzklāj glazūru, pārkaisa ar cepumu drupačām.
- Gatavu torti liek ledusskapī ievilkties.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!