Torte „Nutella” ar divu veidu krēmu maisījumu

Torte „Nutella” ar divu veidu krēmu maisījumu Foto: Torte „Nutella” ar divu veidu krēmu maisījumu

Sastāvdaļas

  • 5 olas
  • 1 glāze cukura
  • 3 ēdamkarotes medus
  • 100 g sviesta
  • 2 tējkarotes etiķa
  • 2 tējkarotes sodas
  • 5 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 5 glāzes miltu
Krēms Nr. 1
  • 400 g sviesta
  • 1 bundža iebiezinātā piena
Krēms Nr. 2
  • 1 ola
  • 2 glāzes cukura
  • 1 glāze miltu
  • 1 l piena

Pagatavošana

  1. Gatavo mīklu - olas, cukuru, medu, sviestu, sodu, etiķi un kakao pulveri samaisa.
  2. Masu liek katlā, katlu liek karstā ūdens peldē, maisa 5-7 minūtes.
  3. Katlu noņem no uguns, pievieno miltus - samīca mīkstu mīklu.
  4. Mīklu sadala 5-6 daļās, cep biskvītus uz otrādi apgrieztas veidnes - iepriekš ietauko to ar sviestu.
  5. Vienu biskvītu sasmalcina.
  6. Šādi cept būs vieglāk, jo nav malu, to vieglāk noņemt un tas nelūzīs.
  7. Cep sakarsētā krāsnī, kamēr gatavs.
  8. Gatavo vārīto krēmu, t.i. Nr.2 - katlā olu, cukuru, miltus samaisa, pakāpeniski pielej pienu - pastāvīgi maisot vāra, kamēr masa sabiezē.
  9. Krēmu atdzesē.
  10. Krēms Nr. 1 - sviestu sakuļ ar iebiezināto pienu.
  11. Abus krēmus samaisa kopā.
  12. Krēmu maisījumu bagātīgi klāj starp biskvītiem un tortes sānos,pārkaisa ar drupačām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes