Torte „Mūka būda”

Torte „Mūka būda” Foto: Torte „Mūka būda”

Sastāvdaļas

Biskvītam:

  • 1 paciņa sviesta
  • 200 g cukura
  • 3-4 glāzes miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • šķipsniņa vanilīna
  • 200 g skābā krējuma
  • šķipsniņa sāls

Pildījumam:

  • 500-600 g svaigu, saldētu vai konservētu ķiršu
  • 1 ēdamkarote kartupeļu cietes

Krēmam:

  • 500-600 g trekna skābā krējuma
  • 200 g cukura

Rotāšanai:

  • 100 g lobītu valriekstu
  • 100 g tumšās šokolādes

Pagatavošana

  1. Mīkstu sviestu sakuļ ar cukuru, vanilīnu, pievieno skābo krējumu, samaisa.
  2. Miltus samaisa ar cepamo pulveri, pievieno sviesta maisījumam, samīca elastīgu, gludu mīklu.
  3. Mīklu sadala 16 vienādās daļās.
  4. Katru mīklas daļu saveļ 20-25 cm garā desiņā,katru desiņu izrullē 8 cm platumā.
  5. Ķiršus samaisa ar cukuru un kartupeļu cieti(ja izmantojat konservētus ķiršus, tad cukuru pievienot nevajag).
  6. Katrā mīklas veltnīša vidū liek ķiršu maisījumu.
  7. Vienu veltnīti atstāj bez pildījuma, to izmantosim būdas jumtam.
  8. Veltnīša maliņas un galus aizspiež un liek ar savienojuma vietu uz leju.
  9. Vēlams, lai visi veltnīši ir vienādā garumā, tad torte labi izskatīsies.
  10. Krāsni uzkarsē līdz 200 °C temperatūrai. 
  11. Veidnē ieklāj cepamo papīru.
  12. Veltnīšus liek veidnē un cep 15 minūtes.
  13. Gatavo krēmu - skābo krējumu sakuļ ar cukuru.
  14. Veido torti - pamatnē liek lielāku skaitu veltnīšus, noklāj ar krēmu, tad liek mazāk un mazāk veltnīšu, veidojot būdu.
  15. Piemēram - 5 veltnīši,4 veltņīši, 3 veltnīši, 2 veltnīši, 1 veltnītis - dilstošā secībā. 
  16. Liekot katru veltnīsu kārtu, iepriekšējo noklāj ar krēmu.
  17. Nobeigumā torti - "Mūka būdu" noklāj ar atlikušo krēmu, pārkaisa ar drupinātiem valriekstiem un rīvētu šokolādi.
  18. Torti liek ledusskapī uz 6-8 stundām, pasniedz.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes