Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 1 paciņa sviesta
- 200 g cukura
- 3-4 glāzes miltu
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- šķipsniņa vanilīna
- 200 g skābā krējuma
- šķipsniņa sāls
Pildījumam:
- 500-600 g svaigu, saldētu vai konservētu ķiršu
- 1 ēdamkarote kartupeļu cietes
Krēmam:
- 500-600 g trekna skābā krējuma
- 200 g cukura
Rotāšanai:
- 100 g lobītu valriekstu
- 100 g tumšās šokolādes
Pagatavošana
- Mīkstu sviestu sakuļ ar cukuru, vanilīnu, pievieno skābo krējumu, samaisa.
- Miltus samaisa ar cepamo pulveri, pievieno sviesta maisījumam, samīca elastīgu, gludu mīklu.
- Mīklu sadala 16 vienādās daļās.
- Katru mīklas daļu saveļ 20-25 cm garā desiņā,katru desiņu izrullē 8 cm platumā.
- Ķiršus samaisa ar cukuru un kartupeļu cieti(ja izmantojat konservētus ķiršus, tad cukuru pievienot nevajag).
- Katrā mīklas veltnīša vidū liek ķiršu maisījumu.
- Vienu veltnīti atstāj bez pildījuma, to izmantosim būdas jumtam.
- Veltnīša maliņas un galus aizspiež un liek ar savienojuma vietu uz leju.
- Vēlams, lai visi veltnīši ir vienādā garumā, tad torte labi izskatīsies.
- Krāsni uzkarsē līdz 200 °C temperatūrai.
- Veidnē ieklāj cepamo papīru.
- Veltnīšus liek veidnē un cep 15 minūtes.
- Gatavo krēmu - skābo krējumu sakuļ ar cukuru.
- Veido torti - pamatnē liek lielāku skaitu veltnīšus, noklāj ar krēmu, tad liek mazāk un mazāk veltnīšu, veidojot būdu.
- Piemēram - 5 veltnīši,4 veltņīši, 3 veltnīši, 2 veltnīši, 1 veltnītis - dilstošā secībā.
- Liekot katru veltnīsu kārtu, iepriekšējo noklāj ar krēmu.
- Nobeigumā torti - "Mūka būdu" noklāj ar atlikušo krēmu, pārkaisa ar drupinātiem valriekstiem un rīvētu šokolādi.
- Torti liek ledusskapī uz 6-8 stundām, pasniedz.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!