Torte „Mašeņka”

Torte „Mašeņka” Foto: Torte „Mašeņka”

Sastāvdaļas

Mīklai:
  • 200 g iebiezinātā piena ar cukuru
  • 250 g skābā krējuma
  • 320 g miltu
  • 3 olas
  • 1 tējkarote sodas
  • 2 ēdamkarotes kakao pulvera
Krēmam:
  • 200 g sviesta
  • 200 g iebiezinātā piena ar cukuru
  • drupināti rieksti

Pagatavošana

  1. Gatavo mīklu - iebiezināto pienu, skābo krējumu, olas samaisa viendabīgā masā, pievieno miltus, kas samaisīti ar sodu.
  2. Mīklu sadala uz pusēm, vienai pusei pievieno kakao pulveri.
  3. Abas mīklas daļas liek ietaukotās veidnēs, cep 210°C temperatūrā, 20 minūtes.
  4. Biskvītu gatavību pārbauda ar koka iesmiņu, gatavus atdzesē.
  5. Gatavus biskvītus pārgriež gareniski uz pusēm.
  6. Gatavo krēmu - mīkstu sviestu sakuļ, pakāpeniski pievieno iebiezināto pienu, kamēr izveidojas gaisīga masa.
  7. Krēmu ziež starp biskvītiem, pamīšus liek arī krāsas.
  8. Tortes virsmu un sānus noklāj ar krēmu, pārkaisa ar drupinātiem riekstiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes