Sastāvdaļas
Mīklai:
- 200 g iebiezinātā piena ar cukuru
- 250 g skābā krējuma
- 320 g miltu
- 3 olas
- 1 tējkarote sodas
- 2 ēdamkarotes kakao pulvera
Krēmam:
- 200 g sviesta
- 200 g iebiezinātā piena ar cukuru
- drupināti rieksti
Pagatavošana
- Gatavo mīklu - iebiezināto pienu, skābo krējumu, olas samaisa viendabīgā masā, pievieno miltus, kas samaisīti ar sodu.
- Mīklu sadala uz pusēm, vienai pusei pievieno kakao pulveri.
- Abas mīklas daļas liek ietaukotās veidnēs, cep 210°C temperatūrā, 20 minūtes.
- Biskvītu gatavību pārbauda ar koka iesmiņu, gatavus atdzesē.
- Gatavus biskvītus pārgriež gareniski uz pusēm.
- Gatavo krēmu - mīkstu sviestu sakuļ, pakāpeniski pievieno iebiezināto pienu, kamēr izveidojas gaisīga masa.
- Krēmu ziež starp biskvītiem, pamīšus liek arī krāsas.
- Tortes virsmu un sānus noklāj ar krēmu, pārkaisa ar drupinātiem riekstiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!