Sastāvdaļas
- 2 olas
- 1 glāze cukura
- 1 tējkarotes sodas
- 1/2 tējkarote sāls
- 200 g trekna biezpiena
- 2 glāzes miltu
- sasmalcinātas mandeles
Krēmam:
- 3 olas
- 1 glāze cukura
- 1 1/2 ēdamkarotes miltu
- 750 ml piena
- 200 g sviesta
- vanilīns
Pagatavošana
- Ar elektrisko putotāju sakuļ olas ar cukuru, tad pievieno biezpienu un miltus, sodu un sāli - rūpīgi samaisa.
- Mīklu sadala 8 daļās un ievieto ledusskapī uz 1 stundu.
- Krēms: Visas nepieciešamās sastāvdaļas, izņemot sviestu un saldo krējumu, rūpīgi samaisa nelielā katliņā un karsē līdz vārīšanās temperatūrai, tad novieto atdzesēties.
- Kad krēms atdzisis, pievieno sviestu un saldo krējumu, ar elektrisko putotāju sakuļ.
- Atdzesētos mīklas gabaliņus izrullē un ieklāj kūkas formās.
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un cep biskvītus līdz gaiši zeltainai krāsai 5 - 7 minūtes.
- Katru no tiem un tortes virsmu pārziež ar krēmu un dekorē ar sasmalcinātajām mandelēm un šokolādi.
- Ievieto ledusskapī uz 1 stundu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!