Torte „Lācēns”

Torte „Lācēns” Foto: Torte „Lācēns”

Sastāvdaļas

Mīklai:
 ● 1 bundža iebiezinātā piena
 ● 300 ml skābā krējuma
 ● 1 tējkarote sodas
 ● 3 olas
 ● 2 ēdamkarotes kakao pulvera
 ● 300 g miltu
Krēmam:
 ● 200 g sviesta
 ● 1 bundža vārīta iebiezinātā piena 
 ● šķipsniņa vanilīna
Glazūrai:
 ● 2 ēdamkarotes kakao pulvera
 ● 1 ēdamkarote skābā krējuma

Pagatavošana

  1. Gatavo biskvītus - iebiezināto pienu, olas, skābo krējumu sakuļ.
  2. Pievieno miltus, kas samaisīti ar sodu.
  3. Mīklu sadala 2 vienādās daļās, vienai daļai pievieno kakao pulveri.
  4. Cep 2 biskvītus, atdzesē, uzmanīgi sagriež 2 daļās.
  5. Gatavo krēmu - visas sastāvdaļas kārtīgi sakuļ.
  6. Biskvītus mitrina, noklāj ar krēmu, saliek torti, tortes malas arī noklāj ar krēmu.
  7. Gatavo glazūru - sastāvdaļas samaisa, liek katlā, uzvāra, mazliet atdzesē.
  8. Torti pārklāj ar glazūru, pārkaisa ar biskvītu drupačām.
  9. Gatavu torti liek ledusskapī, lai nostāvas.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes