Torte „Lācēns”

Torte „Lācēns” Foto: Torte „Lācēns”

Sastāvdaļas

Mīklai:
  • 1 bundža iebiezinātā piena
  • 300 ml skābā krējuma
  • 1 tējkarote sodas
  • 3 olas
  • 2 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 300 g miltu
Krēmam:
  • 200 g sviesta
  • 1 bundža vārīta iebiezinātā piena 
  • šķipsniņa vanilīna
Glazūrai:
  • 2 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 1 ēdamkarote skābā krējuma

Pagatavošana

  1. Gatavo biskvītus - iebiezināto pienu, olas, skābo krējumu sakuļ.
  2. Pievieno miltus, kas samaisīti ar sodu.
  3. Mīklu sadala 2 vienādās daļās, vienai daļai pievieno kakao pulveri.
  4. Cep 2 biskvītus, atdzesē, uzmanīgi sagriež 2 daļās.
  5. Gatavo krēmu - visas sastāvdaļas kārtīgi sakuļ.
  6. Biskvītus mitrina, noklāj ar krēmu, saliek torti, tortes malas arī noklāj ar krēmu.
  7. Gatavo glazūru - sastāvdaļas samaisa, liek katlā, uzvāra, mazliet atdzesē.
  8. Torti pārklāj ar glazūru, pārkaisa ar biskvītu drupačām.
  9. Gatavu torti liek ledusskapī, lai nostāvas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes