Torte „Ķiršu skūpsts”

Torte „Ķiršu skūpsts” Foto: Torte „Ķiršu skūpsts”

Sastāvdaļas

Biskvītam:

  • 2 olas
  • 1,5 glāzes miltu
  • 1/2 glāzes cukura
  • 1/2 bundžas iebiezinātā piena
  • 200 ml skābā krējuma
  • 1 tējkarote dzēstas sodas
  • 2 ēdamkarotes kakao pulvera

Krēmam:

  • 1 ola
  • 1 ēdamkarote miltu
  • 3 ēdamkarotes čukura
  • 1/2 bundžas iebiezinātā piena
  • 1 glāze piena
  • 200 g sviesta

Rotāšanai:

  • 300 g ķiršu

Garšai:

  • 3 ēdamkarotes Amaretto liķiera vai konjaka

Glazūrai:

  • 6 ēdamkarotes cukura
  • 2 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 3 ēdamkarotes karsta piena
  • 50 g sviesta

Pagatavošana

  1. Gatavo biskvītu - ar mikseri sakuļ olas, cukuru, kakao pulveri, dzēstu sodu.
  2. Pievieno miltus, skābo krējumu, iebiezināto pienu, samaisa pašķidru mīklu.
  3. Mīklu lej, ar cepamo papīru izklātā veidnē, cep 180°C temperatūrā, 20 minūtes(gatavību pārbauda ar koka iesmiņu, ja sauss - gatavs).
  4. Gatavo krēmu - kārtīgi sakuļ olas, pievieno miltus, cukuru, pienu, visu lej katlā.
  5. Katlu liek uz uguns, maisot, uzvāra, uz mazas uguns turpina vārīt, kamēr krēms sabiezē, tad noņem no uguns un atdzesē.
  6. Sviestu sakuļ ar mikseri, mazā ātrumā.
  7. Pievieno atdzesētam krēmam, sakuļ viendabīgā masā.
  8. Pievieno iebiezināto pienu, lēni sakuļ, tad 2-3 minūtes kuļ maksimālā ātrumā, lai sanāk viegls, gaisīgs krēms.
  9. Biskvītu sagriež 3 daļās, vienu daļu sagriež gabaliņos.
  10. Biskvītos iepilda ar šprici liķieri vai konjaku.
  11. Vienam biskvītam uzklāj krēmu un ķiršus.
  12. Liek virsū otru biskvītu, uzklāj krēmu, liek ķiršus, sagrieztā biskvīta gabaliņus, atkal uzklāj krēmu, ķiršus.
  13. Torti pārlej ar glazūru - visas glazūras sastāvdaļas samaisa, lej katlā, maisot, uzvāra, bet nedrīkst burbuļot!
  14. Galvenais, lai cukurs ir izkusis, noņem no plīts, 1-2 minūtes atdzesē, gatavs.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes