Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 4 olas
- 4 ēdamkarotes cukura
- 2 paciņas saldkrējuma sviesta
- 1/2 vārīto kondensētā piena
- 1 glāze miltu
- 2 ēdamkarotes kakao pulvera
- 1 sauja rozīņu
- 1 sauja lazdu riekstu
Krēmam:
- 4 olas
- 4 ēdamkarotes cukura
- 3 ēdamkarote miltu
- 1 glāze piena
- 1 paciņa sviesta
Pagatavošana
- Ar elektrisko putotāju sakuļ olas un cukuru, pievieno pakāpeniski kondensēto pienu.
- Tad pievieno atsevišķi sakultu sviestu un miltus,
- Iegūto masu sadala 2 vienādās daļās.
- Vienai no masām pievieno kakao un rozīnes.
- Savukārt, otrai masai pievieno riekstus, bet kakao neliek.
- Liek cepties 200°C temperatūrā iepriekš ar cepamo papīru apklātā cepeškrāsns plātī apmēram 10 - 15 vai līdz iedurot koka irbulīti tas nebūtu aplipis.
- Kad biskvīti ir izcepušies un atdzisuši, pārgriež vertikāli katru uz pusēm (iegūstot 4 biskvītus)
- Krēmam: Ar elektrisko putotāju sakuļ olas ar cukuru.
- Tad pievieno miltus un pienu.
- Iegūto masu liek karsēties ūdens peldē, nepārtraukti maisot, līdz masa iegūst skāba krējuma konsistenci.
- Novieto krēmu atdzesēties.
- Saputo 1 paciņu sviestu un pakāpeniski pievieno atdzesēto krēmu.
- Turpina putot līdz masa kļūst gaisīgi viendabīga.
- Kā pamatu liek tumšo biskvītu un apziež to ar krēmu.
- Klāj balto biskvītu pār krēmu, nedaudz piespiež un pārklāj ar krēmu.
- Tā turpina līdz visas kārtas ir uzliktas un tortes virsmu,un sānus pārklāj ar krēmu.
- Tortes sānus var dekorēt ar sasmalcinātiem riekstiem, bet kūkas virsmu ar augļiem vai jeb ko citu, pēc savas gaumes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!